Programma congres GTL-2021 bekend

Op 9 en 10 november 2021 is het 24e congres Geluid Trillingen en Luchtkwaliteit (GTL) gepland. Het programma is intussen bekend. De organisatie verwacht op de vertrouwde manier met volle zalen en een gezellige beursvloer, het grootste jaarlijkse evenement over geluid, trillingen en luchtkwaliteit in de Benelux weer te organiseren, in de Expo Hoevelaken. Met zoals gebruikelijk tientallen lezingen, enkele discussiefora en ruimschoots de tijd om met vakgenoten te discussiëren en de beurs met innovaties te bezoeken. Dit alles uiteraard binnen dan dan eventueel nog geldende coronarichtlijnen. Bekijk hier het concept-programma.

Divers programma

In het programma staat plenair onder meer de woningbouw in relatie tot de geluidnormen centraal, maar ook de milieulessen die we kunnen gebruiken uit de coronalockdown.

Verder is de Omgevingswet uiteraard een terugkomend thema voor zowel wegverkeer, railverkeer als industrielawaai, evenalsonder meer innovaties voor geluidreductie, laagfrequent geluid, rekenmethoden, hinder versus de wetgeving, het participatietraject waarbij burgers steeds actiever in worden en de nooit stoppende discussie over het geluid van Schiphol.

Aanmelden kan via de GTL-site.

Bron: Congres GTL