Revalidatiecentrum te stil voor lawaaiplek

Revalidatiecentrum Klimmendaal in Deventer wilde deze maand de deuren van een nieuwe locatie openen, maar kreeg een bouwstop opgelegd. De gemeente houdt vast aan het bestemmingsplan en stelt dat een zorginstelling op deze locatie simpelweg niet mogelijk is, en wil in deze omgeving bedrijven die geluid produceren de ruimte wil geven. Dat schrijven het AD en De Stentor.

Klimmendaal biedt afhankelijk van de hulpvraag, klinische opname van volwassenen, klinische opname kind & jeugd, poliklinische behandeling voor volwassenen en poliklinische behandeling van kind & jeugd. Ze begeleiden hen naar een zo zelfstandig mogelijke plek in de maatschappij op een wijze die bij hen past.

Het is niet zozeer dat de gemeente bang is dat cliënten van Klimmendaal last krijgen van geluid van de lawaaimakers in de buurt, maar ze wil bedrijven die daar volgens het bestemmingsplan gevestigd mogen zijn niet beknotten. Door Klimmendaal toe te staan naar de Hunneperkade te gaan, verleent de gemeente als het ware het recht op een ‘overlastvrije omgeving’. Als daarna toch geklaagd wordt over geluidsoverlast van een op dit terrein gevestigd bedrijf, is de gemeente verplicht te handhaven. Juist op een bedrijventerrein is het niet de bedoeling bedrijven in hun bedrijfsvoering te belemmeren, vindt de gemeente.

D66 geeft in de schriftelijke vragen aan dat ze het van groot belang vindt dat zorgaanbod en -vraag goed op elkaar afgestemd blijven en een stabiele factor vormt voor inwoners van Deventer en mensen die in deze stad gebruiken maken van de zorg.

Bronnen: AD, De Stentor, Klimmendaal