Rotterdam versnelt geluidsanering woningen

Ongeveer 19.000 woningen in Rotterdam die voor 1 maart 1986 gebouwd zijn, zullen in de nabije toekomst gekeurd worden. Hierbij wordt gekeken of er geluidsbeperkende maatregelen nodig zijn. Voorbeelden hiervan zijn nieuwe kozijnen en beglazing. Wanneer dit inderdaad nodig, worden de maatregelen kostenloos uitgevoerd.

“Verkeerslawaai is de grootste bron van geluidhinder”, zegt duurzaamheidwethouder Arno Bonte bij Stedebouw & Architectuur. “Tienduizenden Rotterdammers hebben daar last van, met vaak een verstoorde nachtrust of zelfs gezondheidsschade tot gevolg. Simpele maatregelen als het isoleren van de buitenmuur of het plaatsen van triple glas kunnen een wereld van verschil maken. En bijkomend voordeel is dat het ook flink scheelt in de stookkosten.”

Wanneer de Omgevingswet inwerk treedt, wordt de oude  Subsidieregeling sanering verkeerslawaai (Ssv-regeling) vervangen door een nieuwe subsidieregeling. De gemeente wil niet dat woningen buiten de boot vallen, waardoor Rotterdam zich nu focust op het aanpakken van de bestaande woningen.

Bronnen: Stedebouw & Architectuur, Bouwen Uitvoering