Belevingsonderzoek Kralingse Bos

De gemeente Rotterdam onderzoekt hoe bezoekers van het Kralingse Bos het geluid ervaren. Wat zijn positieve of negatieve geluiden? Bewoners worden opgeroepen om aan te geven hoe het geluid in het bos ervaren wordt.

Rotterdam zet in op stille groene gebieden. Plekken waar je tot rust kunt komen in een levendige stad. De ambitie is voor iedere Rotterdammer een stille plek op loopafstand en een stille groene plek op fietsafstand. Maar wat is eigenlijk zo’n stille groene plek? Wanneer ervaren we een plek als stil en rustig en wanneer juist niet? En heb je stilte nodig om tot rust te komen? Eigenlijk is daarover nog niet zo veel bekend.

Geluidbelevingsonderzoek Kralingse Bos

Daarom voert de gemeente een geluidsbelevingsonderzoek uit. Samen met bezoekers onderzoeken zij hoe bezoekers van het bos het geluid ervaren. Wat zijn positieve en wat juist negatieve geluiden? Door middel van de MoSART app kan me de ervaren beleving op elk gewenst moment van 12 september t/m 12 oktober doorgeven. Vele handen maken licht werk en hoe meer mensen meedoen, hoe beter de resultaten worden. De gemeente krijgt hiermee beter inzicht in hoe mensen het geluid in het Kralingse Bos beleven. Die gegevens kunnen ze gebruiken om te zorgen voor voldoende stille/rustige groene plekken in de stad. Daarom vragen ze bewoners om mee te doen aan dit project.

Meedoen aan het onderzoek

U kunt op drie verschillende manieren meedoen aan het onderzoek, raadpleeg voor meer informatie de website van de gemeente Rotterdam.

Bron:

Gemeente Rotterdam