Boxtel wil minder herrie Eindhoven Airport

Ze hebben een pittige opdracht op papier gezet. Vijf van de acht politieke partijen in Boxtel willen dat er in het luchtruim boven Boxtel, Liempde, Esch en Lennisheuvel minder herrie wordt geproduceerd door vliegtuigen die koersen op de luchthaven van Eindhoven. Maar het is een weerbarstig verhaal, met ingewikkelde geluidscontouren en -normen.

Rinze van der Veen (SP) vertelt in het Brabants Dagblad: ,,De laatste twee jaar is het door corona veel minder druk in het luchtruim boven Boxtel. Maar weldra gaat alles weer van het slot en vliegen ze weer volop vanaf Eindhoven. Wij krijgen als politieke partijen van inwoners al jaren klachten over geluid van Eindhoven Airport. Mijn collega Eric van den Broek kaartte die overlast in 2008 al aan. En het is niet beter geworden.”

Naast de luchthaven zijn ook de militaire vluchten van Hercules, privévliegtuigjes en helikopters de oorzaak van het geluidsoverlast. Deze is op dit moment te vergelijken met de volle A2.

Oude afspraken overtreden

In 2014 zijn er al geluidsnormen opgesteld, maar daar wist Eindhoven Airport zich niet aan te houden. Van der Veen geeft in het Brabants Dagblad het volgende aan: ,,In 2019 bleek dat de norm van 2014 met zeker 15 procent is overschreden. En dan houden ze daarna de cijfers van 2019 maar aan. Slecht gedrag wordt zo beloond. Dat moet een keer ophouden.”

Naast dat de overlast gewoon te hoog is, zijn de kosten dat ook. Mirjam Bemelmans van PvdA/GroenLinks denkt dat als het vliegveld zou sluiten, er de mogelijkheid ontstaat voor Eindhoven om verder te groeien.

Wethouder neemt motie niet mee

Met de motie, die de vijf partijen hebben geschreven, zijn ze van plan ervoor te zorgen dat Eindhoven Airport zich in de toekomst aan de afspraken van 2014 houdt. Met dit plan is de wethouder van Boxtel Désiré van Laarhoven het niet eens.

Van Laarhoven vertelt in het Brabants Dagblad: ,,Er ligt nu een plan op tafel om een nieuw milieu-effectrapportage te maken. Die gaat niet alleen over geluidsnormen en -contouren, maar ook over klachtenafhandeling, nieuwe klimaatdoelen en over elektrische vliegtuigen in de toekomst. Dat biedt een veel breder pakket aan mogelijkheden. Daarom wil ik de motie niet omarmen om vast te houden aan de afspraken uit 2014. Dat zou een bom kunnen leggen onder het hele LEO-overleg en dan zijn we verder van huis.”

In reactie hierop overwegen de vijf partijen om een andere motie in te dienen, die ook in randgemeente Son en Breugel is ingediend. Het is een minder complex plan, maar gaat nog steeds in op doe regels van 2014.

Bron: Brabants Dagblad