Delen kennis over festivalgeluid bij Lowlands

Om de gemeenten waar festivals plaatsvinden meer te laten samenwerken, heeft de burgemeester van Dronten, Jean Paul Gebben, andere gemeentebestuurders uitgenodigd om te praten over het festival Lowlands in Biddinghuizen. Hij heeft het dan vooral over onder andere het vergunningstraject, crowdcontrol en verkeersmanagement. Dit geeft de Telegraaf aan.

Een voorbeeld over waar elkaars kennis van pas is gekomen, was een situatie in 2019 bij het festival Defqon 1. Het bleek dat er te weinig beveiligers waren. “De politie kwam met het advies om 20.000 man naar huis te sturen, het festival een dag korter te laten duren of een deel van het terrein af te sluiten.” Toen zijn de gemeentes gaan overleggen. “Hebben we gevraagd of overal een beveiliger moet staan of dat dat ook een servicemedewerker mag zijn. Bleek dat het festival door kon met 350 beveiligers en 150 servicemedewerkers. Nou, oké, gered.”

“We hebben allemaal met hetzelfde te maken, vinden het wiel allemaal uit, maar delen dat amper tot niet”, geeft Gebben in de Telegraaf aan. Om dit te bereiken stelt hij voor eens per half jaar samen te komen en ook online via LinkedIn op een platform kennis te delen.

Bronnen: Omroep Flevoland, MSN