Dokkum en Fryslân betalen nieuw scherm rondweg

Nadat de omwonenden van de Rondweg-Noord in Dokkum het lawaai dat de weg veroorzaakt niet meer aankon, besloot het college van Noardeast-Fryslân dat er een geluidsscherm langs de weg aangelegd moet worden. Vooral na de aanleg van de ‘Centrale As’ geven de omwonenden aan dat er veel overlast is.

“Sommige mensen uit de straat zijn zelfs verhuisd vanwege het geluid”, geeft Hilly Dam bij Omrop Fryslân aan. Ze is één van de omwonenden. “Die mensen hadden het net gekocht en hebben het hele huis gesloopt en mooi verbouwd. En even later stond het te koop, ze gingen weg. Want ze konden niet buiten zitten.”

Nadat iemand van de gemeenteraad bij de bewoners langs is geweest, kwam ook de gemeente snel tot de conclusie dat er wat moet gebeuren, geeft raadslid Jannie van Midlum (Gemeentebelangen) aan bij Omrop Fryslân. Het scherm zal ongeveer acht ton kosten, waarbij de provincie Fryslân de helft kan bijdragen, hoewel dit geen proviniciale weg is. “Wij horen dat de centen er liggen. Nu moet het college zeggen: ‘kom op, met dat geld’. Dan kan het op korte termijn geregeld worden.”

Bron: Omrop Fryslân