Eerste Congres GTL pubquiz was een succes

Eerste Congres GTL pubquiz 2021 met meer dan 60 deelnemers

Op de eerste Congres GTL pubquiz was akoestisch Nederland op donderdag 25 maart tussen 17 en 18 uur weer bijeen. Gezellig met vakgenoten weer eens bij elkaar zijn was voor de meerderheid van de 60 deelnemers de reden om mee te doen. De meesten zaten aan het water. Of ze daarmee de trend van minder alcohol al hadden opgepakt of scherp wilden zijn voor de 40 vragen was niet duidelijk.

Verstand van het eigen vakgebied hebben de deelnemers getoond. De meerderheid van de deelnemers had bij de vragen het goede antwoord. De politieke antenne stond nog niet altijd scherp. Niet FvD maar PVV heeft in het verkiezingsprogramma staan ´belemmerende regelgeving rond stikstof en PFAS gaat direct van tafel – net als doorgeslagen regeltjes over geluid, lucht, milieu, verduurzaming en klimaat’. Het aandeel vrouwelijke sprekers op Congres GTL 2019 werd overschat (geen 19 maar 9 van de 62). Voor de meeste deelnemers is het doelmatigheidscriterium voor trillingen ruimhartiger dan men dacht. De grens ligt niet bij 10.000 maar 47.000 duizend euro per woning. Een verborgen muzieknummer van ´Highway to Hell (AC-DC)´ onderscheiden uit een ´noisemix´ van dj Brutus lukt de geluidexperts goed.

Er waren ook diverse polls. Als een vriend(in) ernstige geluidhinder heeft adviseren de meeste deelnemers bijvoorbeeld behandeling door een psycholoog en niet advies van een ingenieur of jurist of klagen bij de wethouder. Wat zou daar de reden voor zijn?

Het team van RIVM onder de naam ´Easygee´ had na 40 vragen de meeste punten verzameld en krijgt als prijs een mooi voorjaarsboeket toegestuurd. Edwin Verheijen en Jan Hardlooper waren gedurende de quiz de uitdager en uiteindelijk nummer 2 en 3. De deelnemers waren enthousiast voor een vervolg op dit initiatief. 87% doet mee als het volgend jaar weer wordt georganiseerd.