GeluidVangrail nu ook bij N203

De provincie Noord-Holland zal komende tijd 11 miljoen euro investeren aan maatregelen als meer groen en geluidwerende vangrails, zogenaamde GeluidVangrails, langs de N203. Op deze manier willen ze samen met de gemeente Zaanstad, de Vervoerregio Amsterdam en de NS de stationsgebieden Wormerveer den Krommenie/Assendelft verbeteren.

Volgens gedeputeerde Jeroen Olthof zijn de maatregelen gevormd op een basis van de ideeën van de inwoners van Krommenie en Assendelft.

De provincie onderzocht ook hoe het (gebruik van het) openbaar vervoer in Krommenie en Assendelft verbeterd kan worden. Maatregelen die daaruit volgen zijn bijvoorbeeld het verbeteren van de oversteek van de N203 bij Vlietsend of het verkeersveiliger maken van de kruising Communicatieweg met de Dorpsstraat. 

Meer groen, minder geluid en aantrekkelijke en veilig bereikbare stationsgebieden

Olthof: “Eén van de eerste dingen die we gaan doen, is het plaatsen van geluidwerende vangrails en het planten van meer bomen en groen langs de provinciale weg N203. Dat is uiterlijk 2022 klaar.”

Daarnaast wil de omgeving maatregelen die de sociale veiligheid verbeteren. De provincie investeert daar onder andere in betere verlichting. Voor de fietsers in Krommenie en Assendelft komen er veiligere oversteekmogelijkheden en worden de fietspaden naar Uitgeest verbeterd. Bekijk een compleet overzicht van de maatregelen

GeluidVangrail al eerder gezien

Ook langs de Hoeverweg (N512) in Egmond is er al onderzoek gedaan naar de zogenaamde GeluidVangrail. het geluid van langsrijdend verkeer werd hierdoor met 2 tot 6 decibel vermindert. Daarnaast blijkt het een duurzaam alternatief te zijn dat 30 jaar meegaat en veiligheid voor de weggebruiker en geluidsafscherming voor omwonenden combineert, zonder het uitzicht te belemmeren.

Bronnen: Provincie Noord-Holland (1), Provincie Noord-Holland (2)