Geluid Streamers tot ver hoorbaar

Op 16, 17 en 18 september traden de Streamers op in het Olymisch Stadion in Amsterdam Zuid. Dit betekende voor de Amstelveners, meer dan 3 km verderop, een hoop een geluidsoverlast. Deze gaven aan zelfs letterlijk de teksten te kunnen meezingen. Gemeente Amstelveen geeft aan dat ook in het verst gelegen deel van Amstelveen, zo’n 8 km van het stadion, er overlast was van het concert.

De muziek veroorzaakte een hoop reacties op social media. De één vond het geweldig, de ander ergerde zich er dood aan. “Ik vind het vrij bizar dat ik letterlijk de teksten kon verstaan vanuit mijn huis (nieuwbouw dus goed geisoleerd) terwijl wij 5 km van het stadion af wonen, nog voorbij de A9… En dat gebonk van die bas was gewoon ruk,” was één van de reacties. Een iets positievere post was: “Geweldig dat alles weer kan, maar als je ondanks Schipholisolatie (driedubbel glas) toch de bassen in de woonkamer hoort en harder dan tv geluid… Dan is het best hard, toch? 80 dB op de gevel twee avonden 3 uur lang is pittig.”

Windrichting

In Rotterdam vond hetzelfde weekend ook een festival plaats: A Day at the Park. Ook hierover zijn veel klachten binnengekomen bij DCMR. Tijdens het festival zijn metingen gedaan en hieruit bleek dat het geluid binnen de norm is gebleven. Net als in Amsterdam heeft die wind hierbij waarschijnlijk een grote rol gespeeld. De gemeente kan hier dan ook niks aan veranderen, want bij vergunningen wordt hier geen rekening mee gehouden. DCMR geeft bij website de Havenloods aan dat het een moeilijke kwestie is. “Je wil klachten serieus nemen, maar de stad ook levendig houden. Het is uiteindelijk aan de gemeente Rotterdam om iets aan de vergunning te doen, de DCMR heeft daarin een adviserende rol.”

Bronnen: Amstelveenz, NH Nieuws, de Havenloods