Geen geluidklachten Veenendaalse evenementen

In het centrum van Veenendaal is er afgelopen maanden een discussie over of er een proef gedaan moet worden met evenementen. Aanleiding hiervoor was de discussie over geluidsoverlast bij het oude stadsstrand. Van het college hoeft een dergelijke proef niet; die zijn er wel uit: geen grote geluidsoverlast veroorzakende muziekevenementen, maar wel kleine concerten of foodfestivals.

Het college geeft aan dat ze Veenendaal een levendige stad wil houden en hierbij horen ook evenementen, uitgaansgelegenheden, culturele activiteiten en ontspanningsmogelijkheden. Maar met het plan dat ze hiervoor schreven, hebben ze ook rekening met geluidsoverlast gehouden. En dat blijkt: ,,Deze zomer hebben de eerste evenementen op het nieuwe stadsstrand plaatsgehad. Het verheugt ons mede te delen dat de evenementen die hier in samenwerking met de omliggende nieuwe bedrijven de afgelopen zomer hebben plaatsgevonden, zoals onder meer Klassiek in het Zand, niet tot klachten van geluidsoverlast hebben geleid. In dit kader merken wij volledigheidshalve ook nog op dat er afgelopen periode wel muziekevenementen zoals Voute Party op de locatie Markt hebben plaatsgehad. Eveneens zonder dat daar klachten van geluidsoverlast over zijn ingediend. Een en ander zal ook in het nieuwe beleid verder uitgewerkt worden.’’

Omdat het afgelopen zomer dus goed is gegaan, vindt het college het niet nodig nog een aparte proef te doen. ,,Maar wij horen het graag als u het anders wenst’’, laat zij de raad weten.

Bron: De Rijnpost.nl