Leuk geluid: afval weggooien in Capelle

In het Schollebos in Capelle aan den IJssel heeft de gemeente iets nieuws bedacht om jongeren zover te krijgen hun afval weg te gooien. Er zijn twee speciale prullenbakken geplaatst die juichen of een liedje afspelen als er iets in wordt gegooid.

De prullenbakken, die zijn geplaatst op een plek waar veel jeugd langskomt, werpen hun vruchten af volgens de gemeente. “Er liep hier laatst een kind rond dat heel het veld ging afspeuren naar afval om maar weer een geluidje te horen.”

Ook omwonenden zijn bij Radio Capelle enthousiast. “Het vrolijkt je dag op en kinderen gooien het afval hier sneller in dan dat ze het op de grond gooien.” Ze geven ook aan dat het leuk is omdat de prullenbak steeds een ander geluidje maakt, waardoor het een verrassing is wat je te horen krijgt.

Toch is niet iedereen zo enthousiast. Eén voorbijganger geeft aan niet te geloven dat tieners hierdoor opeens wel afval zullen weggooien. Hij geeft ook aan dat het een beter idee zou zijn om meer prullenbakken te plaatsen en deze vaker te legen.

Een derde buurtbewoner zegt bij Radio Capelle dat het jammer is dat er geen bordjes bij staan. “De mensen die hun afval nooit in de prullenbak gooien, weten ook niet dat er een muziekje komt. Er zou iets op moeten staan, waardoor je kunt zien wat voor leuke afvalbakken dit zijn.” 

Bron: Radio Capelle