Gras en absorptie tegen galm horeca

In Barendrecht hebben omwonenden van het Havenhoofd geklaagd over het geluid. Ze geven aan geluidshinder te ondervinden aan de terrassen, winkels en de wekelijkse markt. Het geluid wordt namelijk versterkt door een galm, die veroorzaakt wordt door de positie van de gebouwen op het Havenhoofd en de grootte van het plein.

De gemeente wil dit probleem eventueel oplossen door het geluid te absorberen met rubberen tegels en gras. Deze zullen er in plaats van de straattegels komen liggen. Ook zouden er geluidabsorberende objecten of groene schermen geplaatst kunnen worden. Tenslotte zouden groene gevels en absorberende plafonds op balkons ook oplossingen kunnen zijn. Wat het best op het plein past, wordt op dit moment onderzocht. De plannen zullen het derde kwartaal van 2021 aan het college aangeboden worden.

Een optie die de gemeente ook bekijkt is het inperken van de horeca. De gemeente zegt hier bij Barendrecht Nu het volgende over: “Uiteindelijk streven we naar een situatie waarin de leefbaarheid van de bewoners positief beïnvloed wordt, terwijl ondernemers niet worden beperkt in hun bedrijfsvoering. Want zij staan na de moeilijke coronatijd te trappelen om weer gasten te ontvangen. Met elkaar vinden we graag een manier die voor velen prettig is“, aldus de gemeente.

Bron: Barendrecht Nu