Gemeente belooft bouwrust A16, aannemer in beroep

Voor de rijksweg A16 is het nodig damwanden aan te leggen. Om de bewoners van Lansingerland tegemoet te komen, heeft de gemeente beloofd dat de damwanden niet in de zomervakantie worden ingetrild. Echter, hier is de aannemer, De Groene Boog, het niet mee eens.

De omwonenden klagen al maanden over het lawaai en hebben zelfs een actiegroep opgestart: De Groene Hel. Voor dat de gemeente hen tegemoet kwam, heeft ook Rijkswaterstaat ze al proberen te helpen. Het heeft gehoorbescherming uitgedeeld, alternatieve werkruimte en woonruimte aangeboden en de dagelijkse werktijden ingekort. Dit was niet genoeg volgens de omwonenden. Corona maakt alles anders voor hen.

De bouwer geeft aan dat zij van tevoren ook niet wisten dat Corona zou komen en dat ze er weinig aan kunnen doen. Ook zegt hij dat de gemeente in een kort geding wil dwingen de voorwaarden los te laten. Daar voelt wethouder Simon Fortuyn weinig voor. ,,We snappen dat er haast is, maar we willen onze bewoners zes weken rust geven. Het werk mag doorgaan, maar het intrillen niet. Dat veroorzaakt te veel herrie,’’ zegt hij bij de Provenciale Zeeuwse Courant.

De Groene Boog geeft aan dat de tijdsdruk op deze manier te groot wordt. Ze zouden dan voor de zomervakantie het trilwerk moeten afronden, wat hen noodzaakt om vanaf 3 juli op zaterdagen te gaan werken.

Bronnen: Provenciale Zeeuwse Courant, Trouw