Hinder-app voor omwonenden windpark Oude Maas

Gemeente Hoeksche Waard en gemeente Barendrecht bieden speciaal voor omwonenden van windpark Oude Maas een Geluidsverwachtingen app aan. De applicatie is bedoeld voor omwonenden in een straal van 2 kilometer rondom het windpark. Met deze app kunnen zij voor hun eigen locatie de actuele 48-uurs verwachtingen voor het geluid, het weer en de slagschaduw van de windturbines inzien. Ook wordt de energieopbrengst van het windpark weergeven.

In de app kunnen omwonenden ook eenvoudig delen met hun gemeente hoe zij het geluid van het windpark beleven. De gemeente geeft elke maand een terugkoppeling op de gemeentelijke website voor de uitkomsten van de app en de eventuele vervolgstappen. Binnen enkele dagen ontvangen direct omwonenden een uitnodiging voor een digitale informatieavond op 28 maart over het gebruik van de app. De app is ontwikkeld door Arcadis en kosteloos te downloaden via App Store en Google Play.

Proefdraaien windpark Oude Maas

Langs de Oude Maas in Heinenoord aan weerszijde van de Heinenoordtunnel (ten zuiden van Barendrecht) staat windpark Oude Maas van Eneco en Renewable Factory. Dit windpark omvat vijf windturbines met een masthoogte van 120 meter, wieken van 65 meter en een totale hoogte van 186 meter. Het totale vermogen van het windpark bedraag 18 megawatt. Binnenkort starten Eneco en Renewable Factory met proefdraaien.

Bron: Gemeente Hoekse Waard