Ik wil dj worden, maar wat heb ik nodig?

Nederlandse dj’s zijn ruim vertegenwoordigd in de DJ Mag Top 100. Zo zijn dj Tiesto, Martin Garrix en dj Hardwell geen onbekende namen, om er slechts enkele te noemen. Allemaal pioniers in de dance-scene. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer jongeren dromen van een carrière in deze scene. Alles begint bij jezelf en de juiste apparatuur, want zonder fatsoenlijke computer, audio interface en hardware kun je geen platen aan elkaar mixen. In dit artikel delen we de must-haves apparatuur om een start te kunnen maken als beginnend dj. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Het begint bij jezelf

Het is misschien een cliché, maar het is wel waar. Alles begint bij jezelf, zo ook een muzikale carrière ambiëren in de dance-scene. Alleen met de juiste mindset en doorzettingsvermogen, maar ook de beschikking over technische kennis en talent wordt jouw kans op succes vergroot. Er komt dus meer bij kijken dan mensen aanvankelijk denken. Zo is het belangrijk om een muziekcollectie op te bouwen met tracks, beats en samples die jou aanspreken. Denk dan niet aan het mixen of masteren van een bestaande plaat, maar vooral aan het releasen van eigen muziek. Dit wordt steeds belangrijker om in aanmerking te komen voor een gig, want je moet er wel voor zorgen dat je je onderscheidt van de massa. Vergeet ook niet om een eigen website als marketing tool in te zetten, net als het actief zijn op social media. Je kunt dan wel zo druk zijn met je muzikale carrière, maar je moet jezelf ook verkopen. Social media en een website zijn hét uithangbord voor een dj, dus ook voor jou. Dit zal helpen om een achterban op te bouwen.

De juiste apparatuur

Niet minder belangrijk is de juiste apparatuur. Als je muziek wilt maken, is het wel belangrijk om over de beste apparatuur te beschikken. Kies bij voorkeur altijd voor een specialist in dj apparatuur, zoals Fritz-Events. Zij kunnen je ook van het broodnodige advies voorzien om de juiste apparatuur te kopen die aansluit bij jouw wensen en budget. Zo is de ADAM a7x een bekende high-end studiospeaker waar veel muziekproducenten gebruik van maken. Ook voor dj gear ben je bij Fritz-events aan het juiste adres. Door hun brede assortiment, is er voor elk budget wel een geschikte dj controller, tabletops, hoofdtelefoons, speakers en mixers te vinden.