Inspraak geluidbeleid evenementen Ermelo

De gemeente Ermelo organiseert een inloopbijeenkomst voor inwoners om mee te denken over een nieuw geluidbeleid. Elk jaar worden in de gemeente Ermelo namelijk meerdere muziekevenementen georganiseerd en waar de ene bewoner geniet van een (muziek)evenement om de hoek, ervaart een andere bewoner datzelfde evenement als hinderlijk vanwege het geluid.

Richtlijnen nodig voor het geluid bij evenementen

Evenementen hebben een belangrijke functie in de gemeente. Het maakt het dorp meer aantrekkelijk en levendig, voor zowel inwoners als toeristen. Maar het muziekgeluid van een evenement kan vervelend zijn voor omwonenden. Voor een goed verloop van een evenement kijken we dan ook naar de verschillende belangen en willen we goede afspraken maken. Om die reden is er behoefte aan duidelijke richtlijnen. De gemeente Ermelo laat een onderzoek uitvoeren, ter onderbouwing van een nieuw geluidbeleid in de gemeente. 

Inspraak

De ideeën van inwoners zijn zeer waardevol. Daarom is er een inloopavond over geluid bij evenementen. Hier kunnen inwoners vragen over het nieuwe geluidbeleid stellen aan de medewerkers van het geluidbureau en de betrokken medewerkers van de gemeente. Naast de inloopbijeenkomst voert de gemeente in de komende maanden een online onderzoek uit. Met dit onderzoek is inzicht te krijgen in hoe de inwoners en bezoekers van Ermelo de verschillende muziekevenementen beleven. Binnenkort volgt meer informatie over dit onderzoek.

Bron: gemeente Ermelo