Motorbond Deventer is ‘haatcampagne’ zat

Volgens de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) is er een heksenjacht tegen motorliefhebbers in Deventer aan de gang. De actiegroep, die tegen het lawaai van de motors in opstand kwam, verpreidt volgens hen leugens. Daar is Marcel Wendrich, initiatiefnemer van de protestgroep, het niet mee eens.

Leugens

De Nederlandse Motorsport noemt het nu ook wel een ‘doelgerichte haatcampagne’.  Woordvoerder Bas Vis zegt in de Tubantia: ,,Natuurlijk ontkennen we niet dat er iets aan de hand is en dat er naar gekeken moet worden, maar we vinden het zeer kwalijk dat ze er in die discussie ervoor kiezen om te stigmatiseren en te manipuleren.’’

Vis geeft ook aan dat de actiegroep zegt dat ze in gesprek zijn met de motorbond. Echter, dit is niet waar. Volgens Vis doen ze dit om te laten zien dat ze grote groepen achter zich hebben staan.

Met elkaar in gesprek

Volgens Wendrich is de Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen (Nefom), waar hij bestuurslid van is, wel degelijk in contact geweest met de Motorsportbond. ,,Luister naar elkaar en ga gewoon fatsoenlijk met elkaar om.’’ zegt hij de Tubantia.

Zowel Wendrich, als Vis zijn het eens dat er ‘volwassen gesprekken’ moeten worden gevoerd. Daarnaast is er volgens Vis handhaving nodig. ,,Als er te hard wordt gereden of met buitensporig veel herrie, dan moet dat worden aangepakt. We worden als groep nu weggezet alsof motorrijders het probleem zijn. Maar motorrijders zijn geen probleem, net zoals hondenbezitters geen probleem zijn. Sommige hondenbezitters laten de poep voor je voordeur liggen en sommige motorrijders maken te veel herrie.’’

Steun uit de politiek

PvdA-raadslid Jan Jaap Kolkman liet eerder aan RTV Oost weten, dat er vanuit de raad brede steun is voor de actiegroep. “Van VVD tot GroenLinks en alles wat daar tussen zit. We willen dat voor de zomer actie wordt ondernomen. Iedereen is die toys en boys wel een beetje zat inmiddels”, zegt hij op RTV Oost.

Bronnen: Tubantia, RTV Oost