Niet verplicht, maar Nuenen bouwt geluidswal

Ondanks dat gemeente Nuenen bij de provincie Noord-Brabant aandrong de maximumsnelheid op de N270 te verlagen, geeft de provincie niet toe. Daarom wil de gemeente een geluidswal bouwen om de wijk Nuenen-Zuid tegen geluidoverlast te beschermen.

De geluidswering kost 5,2 miljoen euro en wordt betaald door zowel de gemeente, als de provincie. Hiermee zal er 5 decibel minder herrie zijn. De huidige wal is van aarde, maar die is ingezakt, waardoor deze niet meer optimaal werkt. Hoewel het wettelijk niet verplicht is een nieuwe muur te bouwen, wil de gemeente het toch om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren.

De totale kosten voor de muur en andere maatregelen om het verkeer beter te laten lopen, zullen 26,7 miljoen euro zijn. Dit is veel minder dan de eerder geschatte 32 en 39 miljoen euro. Eén van de andere maatregelen is een fietstunnel onder de N270 om zo fietsverkeer te stimuleren. Ook komt er aan de zuidoostelijke kant van Gerwen een ‘P+R’ , zodat automobilisten uit de omgeving hier kunnen overstappen op de bus richting Eindhoven. Met meer OV gebruik en meer fietsers, hoopt de gemeente het wegverkeer in te perken.

Bron: Eindhovens Dagblad