Oisterwijkse buurt delft onderspit bij RvS

De Raad van State stelde de gemeente Oisterwijk in het gelijk bij een hoger beroep dat 65 bewoners van de Heusdensebaan hadden ingesteld tegen de omgevingsvergunning aan The Inside, dat zij voor een ‘disco’ houden.

Eerder schaarde de rechtbank zich ook aan de zijde van The Inside, de ‘evenementenlocatie’ die is ondergebracht in het Insaidpand, een voormalig bedrijfsverzamelgebouw. Een groep van 65 omwonenden legde daarna hun grieven voor aan de Raad van State. Maar ook deze vindt dat de omgevingsvergunning, zoals verleend door de gemeente Oisterwijk, intact kan blijven.

Han Koopmans, woordvoerder van de omwonenden, verwoordde in Brabants Dagblad de zorgen in de buurt: “Na de feesten lopen ze over onze auto’s, of ze plassen er tegenaan, ze gooien eieren tegen de ruiten en plassen in tuinen. De gemeente doet daar helemaal niets aan.” Ook uitten ze zorgen over verkeers- en parkeerproblemen en geluidsoverlast. Maar sinds het dak is geïsoleerd en er een geluidbegrenzer op de geluidsinstallatie is aangebracht, voldoet de evenementenhal aan alle landelijke geluid- en milieunormen. Ook alle overige bezwaren zijn ongegrond verklaard.

Na de uitspraak van de Raad van State heeft de gemeente alle geldende afspraken met betrekking tot The Inside nog eens duidelijk op een rijtje gezet en naar de bewoners gecommuniceerd.

Bronnen: Brabants Dagblad (1), (2), Eindhovens Dagblad.