Pendelbus vervangt ’s avonds piepende tram

Al langer is bekend dat de tramritten naar IJsselstein, in Utrecht, zorgen voor veel gepiep. Om ’s nachts de overlast te beperken, is besloten dat er vanaf 10 uur pendelbussen zullen worden ingezet in plaats van trams.

Na maanden aan geklaag van de omwonenden, besloot de gemeente een brief naar de provincie te sturen. Hierin gaven ze aan dat het klaar moest zijn en dat er actie ondernomen moest worden. De provincie kondigde dan ook begin juli aan dat er smeerinstallaties geplaatst zullen worden. Zo wordt het contact tussen de trams en het spoor versoepelt. Er zullen 16 installaties komen, die aan het einde van de zomer geplaatst zullen worden.

Het zal dus nog enige tijd duren voordat dit gerealiseerd is. Daarom zijn er ook maatregelen, waaronder dus het schrappen van de late tramritten. Daarnaast zullen ook de trambanen met de hand ingesmeerd worden.

Hoewel de omwonenden blij zijn met dit nieuws, blijven ze sceptisch. “Heel veel gezeur, mailtjes, telefoontjes en ontevredenheid zijn nodig geweest en nu lijkt er wat te gaan gebeuren”, zegt buurtbewoner Jeroen Linschoten bij de NOS. “Beter laat dan nooit, maar wel veel te laat. Ze laten in de media weten dat ze met man en macht eraan werken, maar in de praktijk hebben we er niks van gemerkt.”

Bronnen: NOS, Provincie Utrecht