Slechte afspraken geeft overlast salsafeest

Door een foute inschatting van de gemeente Vlaardingen, was het Caribisch feestje bij honkbalvereniging SC Vlaardingen Holy eind juli drie dagen lang te horen tot ver in Schiedam-Noord. “Het was alsof iemand met een hete breinaald in je oor aan het roeren is”, omschrijft Rob Besseling het geluid aan omroep SCHIE.

Het feest ging gepaard met speeches in het Spaans en salsa-achtige muziek. “Je krijgt er een beetje een vakantiegevoel van de eerste dag”, vertelt Schiedammer Jan Verwaayen bij Rijnmond. “Maar na drie dagen ‘Rico, Rico’ te horen, want volgens mij waren ze hem kwijt, ben je het wel zat.”

“Ik heb het hele weekend niet tegen m’n vrouw gesproken door de herrie. Dan heb je het probleem dat je dat vanaf maandag weer in moet halen.” Omwonende Ton den Hartog maakt er bij Rijnmond maar een grap van. “Ik ben meer van de Nederlandse klompendans, het ritme paste bij mijn motoriek.”

Naast dat milieudienst Rijnmond DCMR 85 klachten ontving over het hele weekend, zijn er ook meldingen bij de politie geweest. Deze geeft aan een aantal keer langs te zijn gegaan bij het evenement. Het evenement kon echter niet voortijdig beëindigd worden en ook het geluid kon niet gereduceerd worden. Gemeente Vlaardingen heeft namelijk weinig afspraken gemaakt met de organisatie van het evenement. “We hebben aan de voorkant onvoldoende ingeschat wat de aard van het evenement was en wat voor effect dat zou hebben op de omgeving”, vertelt locoburgemeester Bart Bikkers bij Rijnmond. De oorzaak van de slechte afspraken was de hoge werkdruk bij de gemeente. Hierdoor werd pas een dag van tevoren de vergunning verleend met de afspraak om op gebied van geluid het ‘standaardniveau’ aan te houden.

Bronnen: Rijnmond, DCMR