Vergelijking geluid iPhone en Samsung

Over het algemeen genomen zal een iPhone een mooier geluid hebben dan een smartphone van Samsung. Niet alleen heeft een iPhone vaak een beter geluid maar zal ook het volume harder kunnen. En nee, dat is niet alleen maar de schuld van eventuele oortjes of andere geluidsoverdragers. Het heeft simpelweg alles te maken met de manier waarop de converter werkt. En met de veel langere ervaring van Apple op dit gebied.

DAC

De Digitaal naar Analoog Converter, de DAC, zorgt voor de kwaliteit die je hoort. En daarmee komen we meteen uit op het probleem van Samsung ten opzichte van de iPhone. Niet alleen bij Samsung, maar bij veel Android toestellen maakt de DAC deel uit van de processor en gaat het om een generieke versie. En deze kwaliteit is nu eenmaal een stuk lager dan die van de iPhone. De iPhone heeft zijn eigen converters, die speciaal gemaakt zijn voor de iPhone. Apple had met zijn iPod al veel ervaring op het gebied van audio en deze kennis is toegepast op de DAC’s van de iPhone. Koppel de kennis rondom geluidsoverdracht én het feit dat de converter specifiek gericht is op de iPhone aan elkaar en het mag duidelijk zijn dat niets een mooie geluidsweergave nog in de weg staat. 

Voorkeur voor een mooi geluid

Kies je daarom toch graag voor een iPhone maar houden de kosten je tegen? Dan is een refurbished iPhone de ideale uitkomst. Een iPhone refurbished wil zeggen dat het om een tweedehands smartphone gaat die volledig nagekeken is, gereinigd en eventueel gerepareerd is. Met andere woorden: een tweedehandstelefoon die aan alle kanten goed werkt. Of in het Nederlands vertaald: een gereviseerde telefoon. Een goedkope iPhone, maar wel met alle mooie eigenschappen van een Apple toestel voor een leuke prijs. Een refurbished iPhone kopen kan ook heel simpel online.