Afspraken geluid op carnavalswagens

Een geluidswagen met muziek hoort met carnaval thuis in de dorpen Oisterwijk, Hilvarenbeek en Haaren, dat vinden de betrokken gemeenten. Een geluidswagen met harde muziek kan echter langs de route ook overlast veroorzaken bij inwoners en onrust bij dieren. Daarom hebben de gemeenten een aantal gezamenlijke voorwaarden opgesteld. Zo kunnen verenigingen carnaval vieren met geluidswagens, maar beperken ze tegelijkertijd de overlast voor anderen.

Met de volgens de gemeente heldere regels is het op deze manier voor carnavalsverenigingen helder aan welke regels zij zich moeten houden, ongeacht in welke van de dorpen met gaat rijden. Bovendien wordt het aanvragen van een vergunning makkelijker.

Alleen binnensets

Mede naar aanleiding van gesprekken met carnavalsverenigingen in Haaren, is besloten dat het geluid alleen aan mag staan als het voertuig rijdt en dat tijdens het rijden alleen de binnensets mogen worden gebruikt. Vanzelfsprekend is op het evenemententerrein muziek op een stilstaande wagen wel toegestaan. Er worden nog andere maatregelen met betrekking tot geluid overwogen, deze lichten de gemeenten toe op een informatieavond.

Bronnen:

Haaren.nu, Oisterwijk Nieuws