Begrip voor overlast na bouwexcursie

Bewoners van de Oldenzaalsestraat in Enschede krijgen bij elke fase van het project de unieke kans om een kijkje te nemen op de bouwplaats.

Brekend asfalt, rijdende en piepende shovels, het schuiven van puin… de werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat veroorzaken veel geluid. Omwonenden kunnen dit best wel eens als vervelend ervaren! Tijdens de bouwexcursie leggen de projectleider van de gemeente en van aannemer NTP de werkzaamheden uit. ‘Ik snap nu beter wat er precies gebeurt en waarom het een jaar duurt. Overlast van het geluid hebben we zeker, maar we krijgen er een mooie straat voor terug, dus dat neem ik wel voor lief!’, aldus een van de bewoners. 

Naast dat de excursie informatie is, vinden de bewoners het ook erg leuk om op de bouwplaats te kijken. ‘Erg knap hoe ze deze werkzaamheden allemaal uitvoeren, het is een best complex project. Geweldig om te zien! Ik heb de visite zelfs later laten komen, zodat ik naar de bouwexcursie kon. En het wordt ook erg mooi met bomen, planten en de groene wadi’s. Nu hoop ik wel dat het een keer heel hard gaat regenen, zodat de wadi’s vol staan met water!’  

Bron: gemeente Enschede