Bewoners Heiloo tevreden met minischermen

Na uitgebreid actievoeren, krijgen de bewoners van de Hereweg in Heiloo, als het aan het college ligt, hun minischermen langs het spoor. Dit als alternatief voor normale schermen. De bewoners hadden het liefst geen scherm gezien, aangezien ze zeggen geen last te hebben van het geluid, maar de gemeente is hiertoe verplicht.

Er zal een combinatie van raildempers en geluidsschermen nodig zijn tegen de geluidsbelasting. De gemeente kiest voor meerdere maatregelen om zo de dorpachtige sfeer te behouden. De minischermen komen midden in het dorp. Verder buiten het dorp zullen er grotere schermen worden aangelegd.

Al jaren eerder wilde het college een combinatie van schermen, maar dat was volgens ProRail niet mogelijk. In 2020 was het eindelijk haalbaar om zo’n plan op te stellen.

De minischermen kosten extra geld, zo’n 435.000 euro, waarvoor de gemeente zal moeten opdraaien. De gemeenteraad zal nog moeten toestemmen, maar als dat gebeurt, wordt het één van de eerste gemeentes met zulke schermen.

Bronnen: NH nieuws, Noordhollands Dagblad