Concert Rammstein naast bejaardentehuis groot succes

Klik op de afbeelding voor een filmpje

De bejaarden in het woonzorgcentrum De Drie Platanen in Oostende hadden een wel heel ongewoon evenement in hun achtertuin. In plaats van de wekelijkse bingo, mochten ze genieten van de show van Rammstein. Hoewel het podium niet volledig te zien was vanuit hun huis, kregen ze muziek, de lichtshows en het vuurwerk goed mee.

Directeur Fran van Hoorebeke vertelde KINK-dj Tim op het Broek hoe de bejaarden het ervaren hebben. “Tegen de tijd dat het concert begon, was iedereen nog op het terras. Meezingen, meedansen, met een glas cava. Maakten rock-gebaren, het was een zalige ervaring. Ik denk niet dat er mensen zijn die voor negen uur aan het ontbijt zaten.”  

Ook de bewoners zelf geven aan te hebben genoten. “De directrice heeft ons het rockteken geleerd”, zegt Simonne Debruyne (92), terwijl ze dit voordoet, bij Nieuwblad.be. “Ik ben een modern oudje. Ik heb drie kinderen en zeven kleinkinderen en ik moet voor hen niet onder doen. Machtig dat we – ook al is de muziek niet meteen ons genre – mee kunnen genieten in onze ‘tuin’. Vooral de vlammen die boven het podium uitschieten zijn mooi om te zien. Hier en daar verschoten we wel eens van de luide knallen. We gaan mee met onze tijd en dat zou iedereen moeten doen.”

Kortom, voor de bewoners van De Drie Platanen was het een succes. Van Hoorebeke geeft daarbij ook aan te denken dat als de bewoners moeten kiezen tussen Rammstein en André Rieu, de bewoners voor Rammstein zullen kiezen.

Klik hier voor het filmpje op VRT.be.

Bronnen: KINK, Nieuwsblad.be, Het Laatste Nieuws, VRT NWS (1), VRT NWS (2)
(Afbeelding/filmpje: VRT.be)