Congres GTL: leefbaarheid, bewoners en Omgevingswet

Op 8 en 9 november 2022 is het 25e congres Geluid Trillingen en Luchtkwaliteit (GTL) gepland. Het programma is intussen bekend en de organisatie heeft een divers programma op de menukaart gezet. De organisatie verwacht weer met volle zalen en een gezellige beursvloer het grootste jaarlijkse evenement over geluid, trillingen en luchtkwaliteit in de Benelux te organiseren, in de Expo Hoevelaken. Met zoals gebruikelijk tientallen lezingen, enkele discussiefora en ruimschoots de tijd om met vakgenoten te discussiëren en de beurs met innovaties te bezoeken. Bekijk hier het concept-programma.

Divers programma

In het programma staat plenair onder meer de leefbaarheid bij geluidsbronnen met hoge geluidniveaus centraal en hoe daar een breed gedragen oplossing kan komen. Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken is een van de panelleden.

Verder is de Omgevingswet uiteraard een terugkomend thema voor zowel wegverkeer, railverkeer als industrielawaai, evenals onder meer innovaties voor geluidreductie, rekenmethoden, hinder versus de wetgeving en het participatietraject waarbij burgers steeds actiever worden.

Aanmelden kan via de GTL-site.

Bron: Congres GTL