Discussie horecageluid verhindert woningbouw

Na vele tegenslagen is het wooncomplex dat gepland stond op Coolsingel 75 definitief van de baan. De eigenaar van het gebouw aan de Coolsingel 75 wilde niet langer wachten op de maatregelen en metingen van de gemeente om de geluidshinder te minderen. Hij heeft het pand verkocht en in plaats van woningen zal er op deze locatie een kantoorcomplex worden gerealiseerd, zoals het vroeger was.


Uitstel tot executie woningbouw
Het oorspronkelijke plan voor ruim honderd woningen kreeg aanvankelijk veel belangstelling, maar eind 2021 werden de kopers teleurgesteld. Ze kregen te horen dat hun koopcontracten waren verlopen, omdat het onduidelijk was wanneer de bouw zou beginnen. Ontwikkelaar Novaform weigerde de contracten te verlengen, omdat het onduidelijk was wanneer de bouw kon beginnen.

Een jaar later ontstond er een conflict tussen de gemeente en de horeca omtrent geluidsoverlast. In juli 2022 deed de rechter uitspraak en heeft de nachthoreca toen in het gelijk gesteld: totdat er goed onderzoek is verricht naar de haalbaarheid van het bestemmingsplan kan de gemeente nog geen woningen rondom de Lijnbaan en de Coolsingel neerzetten. De gemeente is bezig met dit nieuwe onderzoek, maar daar wil de eigenaar van het gebouw aan de Coolsingel 75 inmiddels niet meer op wachten. Het pand is inmiddels verkocht aan Edge, het bedrijf van Coen van Oostrom, afkomstig uit Rotterdam.

Kantoorpand op de Coolsingel
Van Oostrom is zeer enthousiast over het project en kondigt aan dat het leegstaande pand zal worden omgebouwd tot een kantoor. Hij voegt toe: “Ik ben ongelofelijk enthousiast om weer een iconisch gebouw aan deze geweldige stad toe te voegen. Je kan mij niet enthousiaster maken.”

Met de verandering van het bouwplan naar een kantoorcomplex hoopt men nieuw leven en activiteit te brengen op de Coolsingel in Rotterdam. Het project zal naar verwachting bijdragen aan de ontwikkeling van de stad en haar economie.

Bron: AD, AD