Hoe je een megafoon perfect gebruikt!

De megafoon is een prachtig uitvinding en bewijst ook zijn nut in zakelijke situaties! Een dergelijke luidspreker is eigenlijk niet meer dan een versterker met microfoon waarbij de kap of hoorn, die om het toestel zelf zit, fungeert als versterker.

Als je een dergelijk toestel wilt gebruiken om jezelf verstaanbaarder te maken en je stem te sparen, dan is het natuurlijk van belang dat je de juiste keuze maakt voor de situatie. Tegenwoordig bestaan er immers heel wat verschillende mogelijkheden. Hieronder lees je op welke factoren je moet letten om de beste te kiezen!

De beste luidspreker kiezen voor jouw situatie 

Of je nu een bedrijfsuitje organiseert en daarvoor een luidspreker nodig hebt of een familie-uitje plant en de orde wat wilt bewaren – een megafoon is een handig hulpmiddel. Waar moet je nu zoal op letten als je er één wil kopen?

1. Het type luidspreker

Eerst en vooral is het belangrijk dat je het onderscheid kent tussen de verschillende types. Eerst en vooral is er de megafoon waarbij de microfoon in het apparaat zelf geïntegreerd zit. Zo’n toestel is vooral handig als je het altijd bij de hand wilt kunnen hebben, zonder dat je daarbij rekening moet houden met een extra snoer of ander aanhangsel. Het nadeel is dan weer dat je het apparaat ten alle tijd moet blijven vasthouden!

Aan de andere kant bestaan er ook modellen waarbij de microfoon los van het apparaat zelf zit. In dit geval is die verbonden met het toestel via een snoer. Het apparaat zelf kan je dus door iemand anders laten vasthouden of eventueel neerzetten. En dat is natuurlijk interessant als je voor lange tijd moet kunnen praten, aangezien je op die manier je armen en schouders rust kunt geven!

2. Een model met batterij of accu

Vervolgens kan er ook een onderscheid gemaakt worden tussen luidsprekers met een batterij of met een accu. Modellen met een accu zijn doorgaans een stuk duurder, maar kunnen dan wel veel langer gebruikt worden en zijn qua geluidssterkte veel krachtiger. Kies je voor een variant met gewone batterijen, dan bespaar je weer geld. Ten slotte kan je ook kiezen voor een variant met eventuele opname- en afspeelfunctie. Er bestaan zelfs luidsprekers die over een sirene beschikken, wat erg handig is als je grote groepen mensen met begeleiden of over een grote afstand moet kunnen spreken. Er zijn dus duidelijk meer dan genoeg mogelijkheden!