Kippen moeten weg uit buurttuin Barendrecht

In Barendrecht zijn er klachten vanuit woningstichting Patrimonium gekomen over ‘kakelende’ kippen in de buurttuin aan de Kempenaar. Volgens de bewoners zouden deze klachten slechts vanaf één adres komen.

De gemeente geeft aan dat ze initiatieven als buurttuinen graag willen steunen. Zo waren een aantal wethouders erg enthousiast toen een aantal bewoners de saaie gemeentetuin wilden ombouwen en onderhouden. Echter, ook klachten moeten ze serieus nemen. Dit betekent dat de kippen ergens anders een plek zullen moeten vinden. Daarnaast zal er een pad worden aangelegd tussen de buurttuin en de achtertuinen van de aangrenzende bewoners.

Raadslid Els Schaap van oppositiepartij Echt voor Barendrecht is tegen het weghalen van de kippen. “De maatregelen vind ik heel vreemd. Zo ga je niet om met bewonersinitiatieven”, zegt ze bij Rijnmond. “Twee wethouders stonden vorig jaar hier nog te graven en bomen te planten. Onlangs kwam een wethouder nog een plant brengen. En nu moeten van de gemeente en de woningcorporatie de kippen of tuin weg. Ik zie echt het probleem niet.”

Bronnen: Barendrechts Dagblad, Rijnmond