Natuurclubs: F1 oké als Zandvoort elektrischer wordt

Vijf natuurclubs lijken de strijdbijl tussen hen en het circuit van Zandvoort te willen begraven. Ze willen de rechtszaak overbodig maken en constructief meedenken. Ze vinden dat de Formule 1-races onderdeel kunnen blijven maken van de toekomst als de autosport zo snel mogelijk elektrisch wordt gemaakt.

Het elektrisch maken zou niet alleen de uitstoot van uitlaatgassen voorkomen, maar ook het lawaai dat de auto’s maken verminderen. “De ambitie zou moeten zijn om binnen 5 jaar minimaal 95% van de activiteiten op het Circuit Part Zandvoort op een duurzame wijze in te vullen, dus zonder gebruik van fossiele energie”, aldus de vijf in het pamflet.

De milieuorganisaties hopen dat het circuit, de gemeente Zandvoort en de provincie Noord-Holland deze ambitie willen delen, zodat ze een extra meedenkende en meewerkende partner aan tafel hebben. De organisaties geven ook aan dat hun visie aansluit op het landelijk beleid voor de reductie van CO2 uitstoot, de reductie van stikstofuitstoot en de energietransitie. Zo zou het Circuit Park Zandvoort zich kunnen profileren als meest duurzaamste racecircuit ter wereld.

Bronnen: Noord-Hollands Nieuws, Lokaal aan zee