Motoroverlast: nu ook in de steden

Al langer is bekend dat er veel overlast is door motorrijden, maar nieuw is dat nu ook inwoners van steden last hebben van de langs scheurende motoren. In Deventer wordt nu dan ook onderzocht hoe en of ze de geluidsoverlast van motoren kan beperken.

“Formeel zijn er misschien geen klachten. Maar je moet wel doof zijn als je denkt dat er hier geen sprake is van een probleem dat wordt gevoeld in de samenleving”, zei Jan Jaap Kolkman (PvdA) in de Stentor, een van de indieners van de motie. Doordat de motie is aangenomen, moet het college aan de slag. Belangrijk is wel dat ze zowel de bewoners als motorrijders willen betrekken bij de maatregelen.

Andere uitlaat

Niet alle partijen waren het eens met dit besluit. Zij vinden het overdreven en onnodig. Terwijl er afgelopen tijd toch een vorm van protest kwam vanuit de bewoners van Deventer. Marcel Wendrich, een van de initiatiefnemers van de protestacties, is blij dat raadsleden toch voet bij stuk hebben gehouden. “Laat die 80% gewoon genieten en laat die 20% er gewoon een andere uitlaat opzetten. En dwing ze met maatregelen tot ander sociaal gedrag,” zegt hij in de Stentor. Volgens Wendricht is deze beweging ook aan de gang in andere gemeenten.

Discriminatie

De motorrijders voelen zich gediscrimineerd door de protestacties en de mogelijke maatregelen. Begin mei hebben ze dan ook als tegengeluid een tour door de stad gemaakt. De aanvoering werd gedaan door Igor Alveringh. Hij zegt bij RTV Oost: “Ik zeg niet dat ik de acties van de gemeente en klagers overdreven vind, maar het is net als met zo veel dingen: het is altijd een kleine groep, die het voor de rest verpest.”

Bronnen: RTV Oost, De Stentor.