Naar de rechter om ‘klaterfontein’

De fontein in het Snouck van Loosenpark in Enkhuizen verpest volgens omwonenden al decennia hun privacy, uitzicht en woongenot. Ook lieten de omwonenden weten dat deze ‘klaterfontein’ voor geluidsoverlast zorgde. Binnenkort zal de Raad van State zich over dit probleem buigen.

Volgens een buurtbewoonster begon de ‘ellende’ al in 2001, toen de fontein in de vijver van het park werd gelegd. “Ik ben er al twaalf jaar mee bezig en nu sproeit dat ding weer een meter te hoog”, vertelt ze tegen NH Nieuws. Door een enquête is er een deel van de fontein vervangen, maar volgens de buurtbewoonster mocht dat niet baten. Vandaar dat ze met andere buren naar de Raad van State is gegaan. “Ik hoop dat dat ding gewoon weggaat, ik ben er nu klaar mee.”

Niet iedereen heef last van de ‘klaterfontein’. Zo geeft Dirk Almoes bij NH Nieuws aan dat de fontein wat hem betreft mag blijven zoals die er staat. Hij kijkt dan ook altijd uit naar 1 april. Vanaf dat moment spuit de fontein elke dag tot het weer oktober is. “Dan weet je dat de zomer eraan komt, dat het voorjaar er is. Het is ook leuk, een beetje beweging in het water.”

Bron: NH Nieuws