Niet iedereen blij met uitbreiding skatebaan Zierikzee

De skatebaan in Zierikzee zal vervangen worden voor een grotere skatebaan. De jongeren daar zijn er blij mee, terwijl de inwoners rond de skatebaan zich zorgen maken. Volgens hen zorgde een dergelijke uitbreiding in Axel en Middelburg voor geluidsoverlast, hangjeugd en drugsdealers.

“Hier komt de betonnen skatebaan”, vertelt skater Bob den Boer bij Omroep Zeeland. “Het huidige park is 630 vierkante meter en we gaan naar 1.100 toe.” Op dit moment is de baan van houten platen gemaakt. Die worden met schroeven bij elkaar gehouden. Nu de baan al 20 jaar bestaat, gaan de schroeven uitsteken en kunnen mensen zich bezeren. Ook maakt de baan volgens een andere skater veel lawaai en kan men hard vallen. Voordelen volgens hen zijn dat de baan stiller is, fijner rijdt, snel droogt na regen en niet kapot te krijgen is.

Eén van de tegenstanders vertelt bij Omroep Zeeland: “Dit is een buurt met ouderen. Aan de andere kant van het gebouw heb je veel zieke mensen. Rust is hier belangrijk en het moet een plek zijn waar oudere mensen veilig kunnen wandelen.” Hoewel buurtbewoners bezwaren indienden werd er volgens hen niet naar hun geluisterd door de gemeente. Hun had het beter geleken de baan naar een afgelegen plek te verhuizen. Jacqueline van Burg, wethouder van de gemeente Schouwen-Duiveland, zegt hierover bij Omroep Zeeland: “Je wil ook nog wel dat er een beetje sociale controle is. Ergens in the middle of nowhere wil je ook niet je kinderen naartoe laten gaan. Sociale controle maakt het voor alle gebruikers veiliger.” Daarnaast geeft ze aan dat de nieuwe betonnen baan stiller zal zijn en dat drugs overal gedeald kunnen worden. Ik maak me niet al te veel zorgen aan de voorkant. Dat zou iedere nieuwe ontwikkeling belemmeren. Als er wel overlast is, moeten mensen dat melden.” Ook stelt ze de vraag: “Is het overlast of heb je overal last van?”

Bron: Omroep Zeeland