Nieuwe schermen Coenbrug A8 uitgesteld

Na jaren lobbyen door de werkgroep A8-Coenbrug krijgt de Coenbrug uiteindelijk toch geen hoge geluidsschermen volgend jaar. Bij de gemeente waren ze al zover dat er 2 miljoen euro voor was gereserveerd, maar het ministerie van Waterstaat en Infrastructuur is heeft het plan uitgesteld naar 2026.

In zijn brief schrijft minister van Waterstaat Mark Harbers het volgende aan de gemeente Zaanstad: “Het Rijk moet andere keuzes maken en in het geval van de Coenbrug heeft Rijkswaterstaat geconstateerd dat de aanwezige geluidsschermen voldoen aan de wettelijke normen met betrekking tot geluid en luchtkwaliteit.”

“We laten het er niet bij zitten”, reageert David Sluis van de werkgroep bij NH Nieuws. “Dit speelt al vanaf 2005. We hebben allerlei toezeggingen al gehad van Rijkswaterstaat. De laatste toezegging was dat als de gemeente Zaanstad extra geld zou reserveren, en dat hebben ze gedaan, er maatregelen zouden worden getroffen. En nu knippen ze met hun vingers en wordt het weer omgedraaid. Het is al zo vaak gebeurd”, zucht Sluis.

Om in gesprek te gaan met het ministerie wil de werkgroep naar Den Haag gaan. “We voelen ons belazerd. We maken plannen met Rijkswaterstaat en de gemeente. We zijn hier al jaren over in gesprek. In wat voor land leven wij?”, sluit Sluis af bij NH Nieuws.

Bronnen: NH Nieuws, Noord Hollands Dagblad