Onderzoek stille zones in Bloemendaal

Bloemendaal start een onderzoek naar stille verkeerszones. Hiermee willen ze bereiken dat lawaaiige motoren en auto’s verschillende wegen niet meer gaan gebruiken.Dat gebeurt dankzij Zelfstandig Bloemendaal (ZB). Het gaat Rob Slewe van ZB erom dat lawaaiige motoren wegen, zoals de Vogelenzangseweg en de Zandvoorterweg, gaan mijden. Volgens hem mogen bepaalde motoren, bijvoorbeeld van het merk Harley Davidson, 103 decibel produceren. Een initiatiefvoorstel van Zelfstandig Bloemendaal om onderzoek te doen naar stille geluidszones, in samenwerking met de gemeente Bergen, haalde donderdagavond een meerderheid in de gemeenteraad.

Slewe geeft bij Noordhollands Dagblad aan dat sommige motoren wel 103 decibel produceren. Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met gemeente Bergen. Ook is het plan om dit te doen met andere kustgemeenten.

Al eerder waren er meerdere klachten over het geluid dat alleen maar toeneemt. De gemeente heeft geprobeerd het probleem op te lossen met matrix waarschuwingsborden. Dit mocht niet baten.

Bronnen: Noordhollands Dagblad, Gemeenteraad Bloemendaal