Petitie Ermelo tegen evenementen

De (frequentie van) geluidsoverlast (met name de bass-tonen) die ontstaat door openlucht-evenementen in en rond het centrum van Ermelo vereist volgens initiatiefnemers van een petitie een nieuw vergunningenbeleid. Daarbij moet meer aan de inwoners van Ermelo wordt gedacht. Verder moet er meer controle zijn op beschonken jongeren.

Patrick Kappenberg is de initatiefnemer van de petitie. Op Omroep Gelderland zegt hij: ‘Er worden heel erg veel evenementen georganiseerd voor de toeristen. Wij gaan hooguit één keer, en lopen er dan snel overheen. Want het is altijd hetzelfde, en dat doen ze voor de toeristen.’ Tegen de toeristen zelf heeft hij niks: ‘Dat geeft leven in de brouwerij, en is goed voor de horeca. Alleen die overlast van het geluid is het probleem.

Kappenberg en mede initiatiefnemer Minderhoud bezoeken geregeld evenementen om te controleren. ‘In de avond krijg je ander publiek, en dan gaat alles los.’ Op het evenement doen ze metingen. ‘Ik rij vaak lekker weg als er overlast is, dan overnacht ik ergens anders’, zegt Kappenberg. ‘En dat doen er meer hier.

Bronnen: Petities.nl, Omroep Gelderland