Rechter buigt zich over handhaving scheepswerf

De provincie Zeeland geeft tijdens een rechtszaak aan dat het niet mogelijk is ’s nachts geluidmetingen te doen om te kijken of scheepswerf Reimerswaal BV in Hansweert teveel herrie maakt. De Raad van State gaat zich buigen over dit slepende dossier vol wederzijds wantrouwen.

” ’s Nachts kunnen we niet zien waar de herrie vandaan komt”, aldus de Zeeuwse provinciewoordvoerder tijdens de rechtszaak bij de Raad van State. De omwonenden barstten in lachen uit na die mededeling. “Dan zet je iemand bij het hek om te kijken!” schrijft PZC.

Wederzijds wantrouwen

In ieder geval werd tijdens een rechtszaak over de overlast van mobiele aggregaten en vermeende overtredingen van de vergunde werktijden duidelijk dat een drietal omwonenden de scheepswerf en de provincie voor geen cent vertrouwen. En het wantrouwen bleek wederzijds. Want volgens Rudi Pieters van Reimerswaal BV willen de omwonenden de werf kapot maken: ,,Als het aan hen ligt, wordt het een stiltegebied. Wij maken helemaal niet teveel herrie. We werken nu vooral op de locatie Vlissingen en in Hansweert veel minder dan vroeger.”

De werf is in april 2017 grotendeels verhuisd naar Vlissingen. Maar volgens de omwonenden zijn er nog steeds activiteiten in Hansweert. Bovendien is volgens hen niet duidelijk wat er in de toekomst met het terrein van de scheepswerf gaat gebeuren. Daarom blijven zij bang voor geluidsoverlast. Omwonenden zeggen vooral last te hebben van het geluid dat de werf ’s nachts maakt. Marga Linssen woont een paar honderd meter van de werf en zegt weinig en slecht te slapen. Ze trekt hierover regelmatig aan de bel bij de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD). Ze voelt zich daar genegeerd, aldus Omroep Zeeland.

Bronnen:

PZC, Omroep Zeeland