RvS: Aardappels rooien in Dinteloord mag ’s avonds

Kouters Aardappelhandel in Dinteloord mag tijdens de oogst ’s avonds aardappelen lossen. Dat zegt de Raad van State. Voor de gemeente Steenbergen betekent dit dat ze de zaak dan toch weer moeten oppakken.

Twaalf keer per jaar gaat het lossen ’s avonds door. De gemeente vindt dit onacceptabel, aangezien de omwonenden overdag al veel last hebben van het bedrijf. ,,Er is daar een heel stevige klachtensituatie’’, vertelde een woordvoerder van de gemeente op 24 mei op de rechtszitting. Eigenaar Mark Kouters zegt dat het bedrijf niet meer rendabel is als hij tijdens de oogstperiode niet de loods kan bevoorraden. Dit feit heeft de gemeente volgens de Raad van State niet genoeg meegenomen in het besluit tot het verbieden van het ’s avonds lossen. Daarom moet er nu een maatwerkvoorschrift gemaakt worden voor het bedrijf.

Een belangrijk gegeven in de zaak was dat er al een vergunning voor het rijden met vrachtwagens in de avonduren was. Volgens de gemeente was dit niet het geval, maar volgens de Raad van State was de vergunning er wel. De advocaat van Kouters vertelde dat de voorgangers van Kouters zelfs meer geluid maakten.

In het jurisprudentie-overzicht van deze maand wordt dieper op deze zaak ingegaan.

Bron: BN De Stem