Piano verwijderd na “ontwrichtende uitvoeringen”

De openbare piano op het hoofdstation van Kakogawa, Japan, is verwijderd door het stadsbestuur vanwege gebruikers die zich niet aan de regels hielden en de openbare orde verstoorden met hun optredens. Normaal gesproken zijn er op veel stations in Japan piano’s waar voorbijgangers op kunnen spelen, maar in Kakogawa waren er problemen met de naleving van de regels, aldus de Japanse omroep NHK.

Vele gebruikers bleven langer dan tien minuten pianospelen. Zo was er ook een man die telkens terugkeerde en op momenten een uur lang bleef spelen. Het stadsbestuur meldt ook dat individuen een geluid produceerde dat te hard was en daarbij luid meezongen. Dit was allemaal tegen de regels in die opgesteld waren. Vooral in de ochtend en avond veroorzaakte dit een hinder voor de openbare ruimte.

Zo lieten reizigers weten dat ze de meldingen van omroepers op het station niet konden horen als er te hard werd gespeeld. Door deze “ontwrichtende uitvoeringen” besloot het stadsbestuur van Kakogawa om de piano te verwijderen.

Niet alle stationsbezoekers zijn hier blij mee. “Ik hoop dat reizigers gewoon goede manieren hebben wanneer ze erop spelen”, meldt een vrouw aan de NHK. Het stadsbestuur kijkt nu naar mogelijkheden om de piano op een andere locatie te plaatsen en beschikbaar te maken voor straatmuzikanten.

Bron: NU.nl, Kidsweek