Vespa omgebouwd naar elektrisch voor milieuzone

Om oude scooters te weren uit de binnenstad heeft Den Haag een sloopregeling ingesteld. Marco Ordogh wilde zijn Vespa echter niet kwijt en heeft hem naar volle tevredenheid omgebouwd naar een elketrische variant.

Vanaf 1 december 2020 mag nergens meer in Den Haag met een bromfiets en snorfiets uit 2010 en daarvoor worden gereden. Wie zijn oude brommer of snorfiets laat slopen kan hiervoor via de zogenaamde sloopregeling een vergoeding krijgen. Of je kunt je scooter dus laten ombouwen naar een schone en stille elektrische variant.

Het kostte Ordogh wel wat, een paar duizend euro, maar dan heeft hij ook wel een Vespa die helemaal op de toekomst is voorbereid.

“Mijn Vespa is veel te leuk, die wilde ik niet laten slopen”, vertelt Ordogh in het Zoetermeers Dagblad. “Ik heb de gemeente gemaild met de vraag of ik deze mocht laten ombouwen tot een elektrische snorfiets. Dat liet hij doen door Smeets Classics. “Na een week was mijn Vespa klaar. Hij ziet er nog altijd uit als een echte Vespa en hij rijdt geweldig. Hij trekt snel op, maakt geen herrie en stinkt niet naar benzine. Thuis kan ik de snorfiets gemakkelijk opladen. Het is goed voor het milieu en er is geen sprake van kapitaalvernietiging”, zegt hij in De Posthoorn Den Haag.

Niet alleen Ordogh denkt dat er sprake is van een win-win situatie, het bedrijf Smeets Classic kijkt of het de prijs voor de ombouw omlaag kan brengen opdat de  optie voor meer mensen bereikbaar is.

Bronnen: Zoetermeers Dagblad, De Posthoorn